Майстер-клас з обплетення яйця бісером



Матеріали для виготовлення яєць з бісеру:
-         Заготовки для яйця
-         Бісер різних кольорів та відтінків
-         Тонка нитка
-         Голки для плетіння

Що стосується основи під яйця з бісеру, то це можуть бути заготовки з дерева або пластику, які є у продажу, або навіть шкаралупа від натуральних яєць. Але її необхідно буде звільнити від вмісту, добре промити і просушити. Всередину яйця зазвичай заливається розплавлений парафін або гіпс, інакше при роботі шкаралупа від яєць може тріснути. А потім яйце потрібно додатково зміцнити за допомогою паперу. Ним яйце ретельно обклеюють. Для того щоб крізь нещільно пов'язаний бісер не проглядала біла основа яйця, можна пофарбувати її фарбою потрібного відтінку. Бісер для роботи над яйцем краще підібрати чеський, але можна обійтися і китайським. За кольорами бісер підбирається індивідуально. Зазвичай використовують білий для фону і кольорові - для малюнку на яйці.


Техніка обплітання яйця:
На нитку набирають 2 намистинки і вколюють голку в першу намистинку. Потім знову набирають 2 намистини і проводять голку з ниткою в третю. Таким чином, плетуть далі. Цей метод ми використовуємо для плетіння пояса, довжина якого дорівнює окружності яйця. Кількість намистин, набраних, щоб обплести яйце залежить від їх розміру, а також від розміру вашої заготовки. Зазвичай на яйце йде 80-140 бісерин.
Схема нижче наочно демонструє техніку

Ми отримали два перші ряди, при цьому в першому намистини з'єднані один з одним, а в другому вони з'єднуються лише з бісеринами з першого ряду. Тепер потрібно попарно з'єднати передостанню бісерину з першої, а останню з другої. Проходимо голкою через 3-4 бісерини по непарному ряду для закріплення і виходимо з бісерини парного ряду. Тепер знову проходимо через 3-4 намистинки і виходимо з правого боку з будь-якої з них. Потім набираємо нову намистинку в третьому ряду і вводимо голку в бісеринку, з якої виходили. Проходимо в останню бісерину і пров'язуємо її. Потім знову набираємо нову намистину і прямуємо далі, як показує схема.

Коли ми підійдемо до кінця яйця, бісер доведеться зменшувати. Щоб це зробити входимо в 2 бісерини, але набираємо лише одну.


Немає коментарів:

Дописати коментар